11-Jarig bestaan CV. De Gataopen

Jaja 2017 is het jaar dat wij voor de 12e keer meelopen en ons 11-jarig jubileum vieren in de optocht.
Wat begonnen is in 1 gezin om de jeugd te stimuleren is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein fanatiek groepje wat nog altijd het carnaval in Potteschijterslaand een zeer warm hart toedraagt.
Maar aan alles komt een eind en zo ook bij ons om als “volwassenen” mee te blijven lopen.

De bedoeling is voor ons altijd geweest dat de “jeugd” onze inzet gaat overnemen en carnaval in Potteschijterslaand blijft bestaan. Ons 11-jarig jubileum heeft zo wel een erg dubbele betekenis gekregen. Wij hebben altijd veel plezier gehad om toch weer elk jaar met een mooie wagen en groep de optochten te lopen.
Dit wordt dus een jaar van verandering, afsluiting en een nieuw begin ofwel een heel mooi jaar.
Cv De Gataopen blijft zeker bestaan en op de achtergrond zullen wij als “ouders” onze jeugd ook blijven steunen en helpen waar nodig maar wij laten na dit jaar onze gataopkes los!
Wat er dan gebeurt????
Al die 11 jaren hebben wij ze toch redelijk op een raike gehad al was dat niet altijd even gemakkelijk.
Denk maar eens even mee …. Het 1e jaar begon mee ff kaike wa wai wille? Nou wai willen wel oep volle kracht vuruit hoor en zo kwam van het een het ander en groeide ook onze groep vooral met kleine gataopkes. Tot er een jaar kwam dat de 2 grote gataopen om een gataopemoeke vroegen om al die gataopkes een bietje op un raike te houden. Vanaf toen gingen de pollekes in de lucht wat beloond werd met prijzen in Den Berg en in het Fer. Meerdere grote en kleine Gataopen gingen meelopen na dat succes maar toch bleven wai oons zelluf, zijn we letterlijk uit het veld geslagen maar hebben we ook vooral veul leut! Wai heffe regelmatig het glas en mot het nie z(n)otter worre als wai zelfs leren vliegen op un besem. Vorig jaar liep alles nog op rollekes en hoewel wij dit jaar veel te laat zijn begonnen gaan we er toch iets moois van maken en zien jullie ons weer in de optocht in Potteschijterslaand.

Of wai ze oep un raike hebbe??? Ik zou ut nie wete kom mar kaike as ge durft …
Carnavalleske groeten C.V. De Gataopen.